Finns att köpa hos oss på SunLike Finns att köpa hos oss på SunLike

Nyponpulver, en hälsobomb för kropp och leder

Nyponpulver ökar ditt välbefinnande och ger hud, bindväv, leder samt ligament näring och energi. Det är helt naturligt och utan några onödiga tillsatser.
1 msk helnyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Det innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium.

Dessutom passar nyponet oss nordbor som ett vitalrikt ämnestillskott då det ingår i vår nordiska flora. 

Nyponpulvrets fördelar för kroppen
Både inom forskning och traditionell folkmedicin har nypon använts och båda visar bra resultat.
Nyponpulver innehåller förutom C-vitamin, många viktiga antioxidanter så som flavonoider, karotenoider och antocyanider som är effektiva mot fria radikaler och stärkande för angrepp mot kroppen.  
Kombinationen upplevs av personer som testat väldigt bra och stärkande.
För huden, immunförsvaret, urinvägarna och matsmältningen. Man anser att nypon är lika effektivt mot urinvägsinfektion som tranbär. Tack vare sitt höga innehåll utav fytokemikalier så stärker nyponet immunförsvaret i kroppen och hjälper till att behålla cellerna unga. Nyponet har sedan länge använts för att bygga upp och rensa kroppens bindväv i t.ex. ådersystemet och för att stödja elasticiteten i bl.a. benen, hjärnan och hjärtats ådror.

Nyponet hjälper även till att gynna pigmenteringen i huden, vilket ger den perfekta solbrännan, den ger huden lyster och spänst, hjälper till vid muskelkramper, stoppar fettinlagring i ådror, hämma tumörer, verkar körtelbefrämjande, lindrar vid urinblåsbesvär, är blodrenande, lindrar vid kolik, stärker ditt immunförsvar som sedan ger ett ökat skydd mot bakterier, virus, hals- och kroppsinfektioner och ständigt återkommande förkylningar.

Dessutom reglera nypon matsmältningen, blodtrycksfall, öronproblem, emfysem, piggar upp, verkar svagt febernedsätta, lindrar vid migrän, hjärtarytmi, väderspänningar, tar bort hemorrojder, psoriasis, PMS, ledvärk, humörsvängningar, munsår, halsont, hämmar överdriven törst och verkar läkande vid tillfällig eller kronisk inflammationstillstånd, nypon ger även ökade träningsprestationer och ger ett skydd mot idrottsskador och mycket mera.

Förr så använde man nypon inom folkmedicin för att motverka skörbjugg, som kan uppstå när man lider av C-vitaminsbrist. Det har sedan länge även använts mot förstoppning, trötthet, ledbesvär, tarmfickor, emfysem, öronproblem, hemorrojder, besvär med urinblåsan, kolik, stelhet, problem med rygg, ben, fötter, nacke.

Men nypon har inte bara använts på människor, det användes även till hästar för att höja deras immunförsvar, för broskbildning och som en antiinflammatorisk verkan osv.

Nyponpulver för leder och artros
Nypon sägs även lindra ledvärk och det är galaktolipiden GOPO, ett ämne som finns i nypon som har en antiinflammatorisk verkan som hjälper till att lindra värken. GOPO består utav fettsyror och sockerarter Lokalt så verkar nyponpulvret så att de vita blod kropparna inte kan rusa lika fort till inflammationen och därmed så minskar svullnaden och värken. Detta gör så att man blir rörligare och får mindre värk.
Olika studier har visat att man med ett dagligt intag av nyponpulver minskar ledvärk som t.ex. artros och artrit.
Och forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare så minskar även smärtan och svullnaden och lederna blir då rörligare.

Hoppa över vanlig nyponsoppa
Förväxla inte helnyponprodukten med den vanliga nyponsoppan som finns i matvaruhandeln. För nyponsoppan i matvaruhandeln är nämligen en sockersoppa som nästan bara innehåller tillsatser och socker. Resten av innehållet är från nyponets yttre skikt, alltså från nyponets skal och inte från hela nyponet.

Finns det bieffekter av helnyponpulver?
I stora mängder av helnyponpulver så är det milt urindrivande och milt laxerande. Personer som använder sig av blodförtunnande medicin bör diskutera med sin läkare innan man börjar att äta helnyponpulver. Tänk på att vid upphettning och varmhållning av helnyponpulver, så minskar vitamininnehållet.

Nyponpulvrets innehåll - En riktig multivitamin källa
I helnypon så finns minst 40 st naturliga högaktiva hälsoämnen - och bara för att nämna några: aminosyror, A-vitamin, olika B-vitaminer, Biopektin, C- och E-vitamin, Fluor, Fosfor, Jod, Järn, Kalium, Litium och några högvärdiga antioxidanter så som Betakaroten, Kisel, Krom, Selen, Magnesium och Zink.
Tips på hur man kan förstärka nyponets goda effekt
Man kan t.ex. tillsätta gurkmeja i nyponpulvret, när man vill indra vid ledvärk och inflammationer, eftersom att gurkmeja verkar antiinflammatoriskt. Även vallört, som ökar ledvätskan och detta stimulerar cellsäckarna runtomkring ledkapslarna.