Vad är aromaterapi?

Aromaterapi är en urgammal terapiform som utnyttjar växternas naturliga aromatiska beståndsdelar både på grund av deras doft och deras inneboende läkande egenskaper.
Oljorna kan nå kroppen på olika sätt; 

  • genom doft
  • inandning
  • massage 
  • bad
De eteriska oljorna har komplicerad sammansättning av kemiska ämnen och finns i olika växtdelar; blad, blomma, frö, rot, skal, kåda, ved.
De kan vara stimulerande, avslappnande, slemlösande, antiseptiska, avgiftande, antiiflammatoriska, kramplindrande, antidepressiva etc.

 

Behandlingsformer
Aromaterapi är en holistisk behandlingsform där man med stor framgång kan minska stress och spänningar, öka energin, skapa balans i kroppen och få ett ökat välmående. 

Jag tar upp några oljor som  finns hos oss på SunLike!
En underbar blommig lavendeldoft!

Lavendel är en av de viktigaste och mest använda oljorna inom aromaterapin!
Dess mångsidighet har gjort den till den mest populära bland eteriska oljor.

Oljan anses ha förmåga att balansera kropp med känslor och därmed verka stabiliserande vid oroligt sinne. Oljan anses också vara lindrande, lugnande, avslappnande, bra mot huvudvärk, insektsbett, sårsköljning, mindre brännskador och hudirritationer. Med sina många egenskaper är lavendeloljan en av de mest använda oljorna idag!Ingefära är en fantastisk eterisk olja med kryddig doft som är uppiggande och värmande.

Anses värmande både fysiskt och känslomässigt.

 

God hjälp vid stela muskler, träningsvärk,  huvudvärk och förkylning.


Ingefäraoljans många fördelar består av dess antiinflammatoriska, slemlösande, matsmältnings- och bakteriedödande egenskaper. Den kryddiga doften är uppiggande och värmande.
 Eterisk olja av neroli och extrakt av rosmarin kombineras i denna ekologiska olja för att lyfta alla sinnen.

I denna härliga blandning finns kokos, jojoba, ängskrasse och solros som mjukgör och ger näring till huden.
Nerolioljan har länge varit högt klassat inom aromaterapi för sin lugnande och rogivande doft som lättar på spänningar, oro och stress.

Den är även bra för att kunna få en god natts sömn, en lugn hjärtrytm och bra för matsmältningen. Både kropp och sinne förnyas och förbättras med denna olja. 

 


Recension: "Jag blir knäsvag av doften av denna härliga olja."