KOSMETISK AKUPUNKTUR   
Behandlingstid ca 80 min      


  Vill du
Förebygga tecken på åldrande?
Helt naturligt utan kemikalier eller biverkningar? 
Få spänst och lyster i ditt ansikte?
Jämna ut dina rynkor och få fina linjer?
Vitaliseras i hela kroppen?
Då är KOSMETISK AKUPUNKTUR något för Dig!


Hur fungerar kosmetisk akupunktur?

Kosmetisk akupunktur, behandlingar för föryngring och vitalisering, har utvecklats i Kina under tusentals år. I behandlingen används extra tunna och korta nålar som placeras på speciella punkter i ansiktet och på kroppen. Då får ditt ansikte en naturligt lyft utan kemikalier eller kururgiska ingrepp.
Förutom ovannämnda så har det visat sig ha en positiv effekt även för rosacea, acne, eksem etc...

Blodflödet ökar till huden så att nödvändig näring når upp till de yttre lagren där nålen kommer in. Detta leder i sin tur till att elastin och kollagennivån ökar som ger ansiktet spänst. Huden blir inte bara slätare utan även mer vital, elastisk och får bättre lyster. 

Det underbara med denna metod är att i takt med att ansiktet föryngras så infinner sig en känsla av lugn, du kommer att känna dig mer energetisk, vackrare och vitalare.
Kosmetisk akupunktur är ingen 'quick fix'. Det tar tid att bygga upp och underhålla cirkulation och kroppens flöden samt uppbyggnad och produktion av kollagen. Om du vill både må bra och se bra ut,  och även tycker dessa tillstånd går hand i hand, kan detta vara en behandlingsform för dig.


Resultat-/bieffekter:

Man kan uppleva avslappning och lugna både under och efter en behandling. 
Man kan även känna sig trött direkt efter en behandling, men det brukar gå över efter lite vila, och är absolut inte farligt, utan mer ett tecken på gensvar på själva behandlingen.

Det är vanligt att människor i omgivningen påpekar att man ser pigg och fräsch ut bara efter några gånger. 
Andra synbara effekter; ökad lyster både i hy och ögon. 

Ett vanlig "på-köpet-effekt" är förbättrad sömn och mindre huvudvärk. Acne- och oren hy brukar förbättras av behandlingen, likaså pigmenteringar och ärr.

Det finns inga direkta bi-effekter vid dessa behandlingar, men vissa klienter kan få en lätt rodnad eller svullnad - då vet man att cirkulationen är igång. Rodnaden och eller svullnaden brukar lägga sig inom några timmar.
 
Ökad energi och minskad stress uppnås och behandlingen är behaglig och avslappnande, fri från biverkningar och nålarna är mycket tunna och knappt märkbara. 


Hur går behandlingen till?

En behandling med estetisk akupunktur inleds med nack-ansikts-och fotmassage, dessutom akupressur då man aktiverar viktiga punkter i ansiktet.
Sedan sätts nålar i fotled, handled, huvud och ansikte.
Behandlingen varar ca 1 1/2 timme och avslutas med en enkel ansiktsmassage, då jag samtidigt smörjer in ditt ansikte med vårdande ansiktskräm.


Att tänka på före behandling: 

Du bör inte ha make-up på dig, då nålarna kan ta med sig färgämnen in i huden och orsaka pigmentförändringar och t.om ofrivilliga tatueringar. Det är därför viktigt att huden är ren och så naturlig som den kan vara innan varje behandlingstillfälle.

Hur ofta?

Det vanliga brukar vara 6-15 behandlingar med en veckas mellanrum, ibland två gånger i veckan för bra boostande effekt de två-tre första veckorna, men det varierar individuellt.

Efter genomgången kur rekommenderas en påfyllningsomgång efter ett par-tre månader och därpå med regelbundna mellanrum enstaka behandlingar.

Levnadsvanorna är en viktig faktor när det kommer till hur länge resultatet varar och hur bra effekt behandlingen ger. Sömn- och kostvanor spelar stor roll samt hur mycket man stressar eller inte, rökning och alkohol etc.

Även en ung individ kan ha nytta av denna behandlingsform för att förebygga linjer och rynkor och underhålla kroppens flöden och cirkulation. Då rekommenderas färre behandlings-tillfällen i en kur och det kan räcka med något längre intervall mellan behandlingarna. 


Följande behandlas:

* Fina linjer
* Svullet ansikte
* Bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.
* Mörka ringar/Påsar under ögonen
* Trött glåmig hy utan lyster
* Förslappad käklinje
* Linjen mellan kinder och näsa
* Hudbesvär såsom: Acne, Rosacea, Eksem,  etc.
* Rynkor och "kråksparkar"


Kan alla göra behandlingen?

Ja, men om du har besvär/lider av följande, råder jag Dig att kontakta din behandlande läkare etc. för rådfrågning innan du bokar en behandling hos mig.:
 

  • Hjärtproblem 
  • Blödarsjuka
  • Gravid